Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 15:20

Αυτό είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Εγκαίνια την Τετάρτη 25/10 στη Βουδαπέστη

Με τον τίτλο «ANCIENT GREECE - Τhe Εxhibition» κάνει επίσημα εγκαίνια την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στη Βουδαπέστη η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, ξεκινώντας την ευρωπαϊκή της περιοδεία στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Etele Plaza.

Πώς γεννήθηκε η Δημοκρατία; Πώς ξεκίνησε ο Τρωικός πόλεμος και πως έμοιαζε ο Δούρειος Ίππος; Γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν τόσο ανίκητοι πολεμιστές; Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας θεούς και ανθρώπους; Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για χτιστεί ο Παρθενώνας; Γιατί οι Δελφοί θεωρούνταν το κέντρο του αρχαίου κόσμου; Μπορείς να αντικρύσεις την Μέδουσα κατάματα;

Ένα απίστευτο ταξίδι στην αρχαιότητα “ανοίγει” τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας. Ένα θεματικό πάρκο για την Σπάρτη, την Αθήνα, την Μακεδονία, την Τροία, τις Θερμοπύλες, τους Μεγάλους Φιλοσόφους, την Τέχνη, την Αρχιτεκτονική, τις Εφευρέσεις και πολλά άλλα.

Γνώρισε από κοντά εντυπωσιακά αγάλματα του Άτλα, του Ηρακλή, της Αμαζόνας, του Αχιλλέα, του Λεωνίδα, του Μινώταυρου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δία, της θεάς Αθηνάς. Αλλά και πελώριες κατασκευές όπως το Τρωικό Άλογο και η το Πολεμικό Πλοίο με το οποίο η Αθήνα κυρίευσε όλη την Μεσόγειο!

Με τη συνεργασία αρχαιολόγων και μουσικολόγων, αυτή η έκθεση υπόσχεται να αναδείξει την Αρχαία Ελλάδα με τρόπο που θα γράψει Ιστορία. Στο θεματικό πάρκο θα παρουσιαστούν μια εκτενή συλλογή από αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων, έργα τέχνης, αντικείμενα και εκθέματα που αφορούν την πολιτιστική, ιστορική και φιλοσοφική και πολεμική κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας.

Μια υπερπαραγωγή της Placebo Events σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Δείτε εδώ τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

 

Ημερολογιο

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31