Η επίσημη πρεμιέρα του CORPUS CHRISTI στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 9.00 το πρωί

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 9:00 το πρωί προγραμματίζουμε την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας CORPUS CHRISTI στο 2ο ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας)  Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλλης» το οποίο στεγάζεται εντός του σωφρονιστικού καταστήματος Kορυδαλλού.

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά της κινηματογραφίας όπου ταινία που κυκλοφορεί στις αίθουσες, πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα της εντός φυλακών. Η Filmcenter Trianon πιστή στις αξίες τις ισότιμης πρόσβασης στον πολιτισμό και με αφορμή τη θεματική του CORPUS CHRISTI, όπου ένας νεαρός κατάδικος βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο,  πρωτοτυπεί και σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλλης» πραγματοποιεί μια πρεμιέρα-σημείο αναφοράς για το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι δε θα είναι άλλοι από τους μαθητές του Σχολείου οι οποίοι αναμένουν με ανυπομονησία αυτήν την πολύ σημαντική εκδήλωση κοινωνικής και πολιτιστικής αποδοχής. Την προβολή τις ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κρατούμενους και κριτικούς κινηματογράφου.

Lo1PjJkm

Η ΤΑΙΝΙΑ

CORPUS CHRISTI ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ JAN KOMASA

ΠΟΛΩΝΙΑ, 2019

ΣΥΝΟΨΗ

Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο αναμορφωτήριο βιώνει την πνευματική μεταμόρφωση του. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Ah 5 ntQ

2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλης»

Το 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλης» ιδρύθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού (τότε Ανδρών και Γυναικών) το 2005 με διευθυντή τον Θεολόγο Γιώργο Ζουγανέλη, ο οποίος παρέμεινε στην θέση αυτή ως τον αιφνίδιο θάνατό του, στις 30/1/2016. Από τότε το Σχολείο, ως ένδειξη τιμής στον αφοσιωμένο δάσκαλο, φέρει το όνομά του, ύστερα από πρόταση των κρατουμένων μαθητών στα αρμόδια Υπουργεία, Παιδείας και Δικαιοσύνης.  Τα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) είναι θεσμός εκπαίδευσης ενηλίκων που στοχεύσει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και χορηγεί τίτλο σπουδών ισότιμο με του Γυμνασίου. Η φοίτηση σε αυτά διαρκεί δύο σχολικά έτη και στην φυλακή βοηθά στον ευεργετικό υπολογισμό της ποινής (1 ημέρα στο Σχολείο ισοδυναμεί με 2 ημέρες ποινής).

Από τις 9 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους. Διανομή Filmcenter Trianon.

Ημερολογιο

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31