Thursday, 14 February 2019 14:48

Audio Revival: “Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να γράφουμε καλή μουσική”

Συνέντευξη στη Ράνια Παπαδοπούλου

 Ο ήχος τους είναι ροκ. Αγαπούν αυτό το είδος της μουσικής και το υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο. Το συγκρότημα Audio Revival από τη Νέα Υόρκη συστήνεται στο ελληνικό κοινό και μας παρακινεί να… ροκάρουμε!

Read here the interview in English: http://raniapapadopoulou.blogspot.gr/2014/07/audio-revival-right-now-we-just-want-to.html

-Ποιοι είναι οι Audio Revival;

Steve Purcell: Το συγκρότημα αποτελείται από τον Ben DeFusco στην κιθάρα, τους αδερφούς Chad και Jake Flaherty στο μπάσο και στα  φωνητικά αντίστοιχα, και εγώ είμαι ο Steve Purcell, ο ντράμερ.

 -Πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

Steve Purcell : Πριν ο Ben, ο Chad και εγώ ήμασταν μέλη ενός άλλου συγκροτήματος και όταν διαλύθηκε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους Audio Revival με τον Jake στα φωνητικά. Τον είχαμε ακούσει να τραγουδάει από πριν  και όταν η προηγούμενη μπάντα διαλύθηκε, μας φάνηκε ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση.

284381 265681383553274 1006320558 n

-Γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο συγκρότημα;

Steve Purcell: Είχαμε κάνει μία μεγάλη λίστα από ονόματα, αλλά κανένα δεν μας αντιπροσώπευε, έτσι επιλέξαμε να συνδυάσουμε αυτές τις δύο λέξεις από μερικές άλλες ιδέες που είχαμε και μας άρεσε πολύ. Επίσης, το Audio Revival,ταίριαζε πάρα πολύ και με το μότο μας. Πάνω από όλα προσπαθούμε να βάζουμε τον ήχο αλλά και τη μουσική μας, γι 'αυτό λειτούργησε καλά για εμάς

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;

Steve Purcell: Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να γράφουμε καλή μουσική. Μουσική που να μας αρέσει, να είμαστε περήφανοι για αυτή, αλλά και το κοινό να την εκτιμά. Και να φυσικά να γεμίσουμε στάδια. Χαχα! Μικρά βηματάκια.

-Και οι πηγές της έμπνευσής σας ;

Steve Purcell: Προσπαθούμε να αντλούμε τις πηγές έμπνευσής μας από τις περισσότερες εποχές της rock μουσικής , είτε αυτό είναι οι  Zeppelin και οι  Black Sabbath, Soundgarden και Pearl Jam, Muse και Arctic Monkeys, Black Keys κλπ. Έχουμε θα μπορούσα να πω διαφορετικές προτιμήσεις σαν συγκρότημα και αυτό εκδηλώνεται με το δικό του τρόπο επίσης.

-Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας;

Steve Purcell: Θα έλεγα ότι είναι ροκ. Θέλουμε να αποτυπώσουμε πολλά από τη ροκ μουσική σήμερα, αλλά με το δικό μας τρόπο. Οπότε θα έλεγα ότι ίσως είμαστε κάτι ανάμεσα σε Μuse, Βlack keys, Κings of Leon, Αrctic monkeys και  50 συγκροτήματα ακόμα. Χαχα!

-Πείτε μας λίγα λόγια για τον πρώτο σας δίσκο "State of Motion";

Steve Purcell: Πρόκειται για ένα συνδυασμό από μερικά από τα πρώτα τραγούδια που γράψαμε μαζί και μερικά τραγούδια που δεν τελειώσαμε ποτέ με το προηγούμενο συγκρότημα. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα και ένα κομμάτι όπου ο Ben τραγουδούσε κανονικά όπως όταν ήμασταν στην προηγούμενη μπάντα.. Όταν γράφαμε αυτά τα κομμάτια καταλάβαμε ότι αποκτούσαμε πιο δυνατό ροκ ήχο σαν μπάντα, κάτι που δεν ίσχυε με το προηγούμενο συγκρότημα. Θα έλεγα ότι ήταν λοιπόν για εμάς ένα μεταβατικό στάδιο.

-Αυτός ο δίσκος μάλιστα χρηματοδοτήθηκε μέσω μίας καμπάνιας του kickstarter

Steve Purcell: Ναι ήταν θαυμάσια! Το Kickstarter έχει εξελιχθεί στον καλύτερο τρόπο για να χρηματοδοτήσει ένα συγκρότημα ένα δίσκο ή μία περιοδεία κλπ. Για εμάς ήταν τέλεια εμπειρία. Θέσαμε ένα στόχο και ήμασταν μέσα σε μία με δύο εβδομάδες πολύ κοντά σε αυτό και αν δεν κάνω λάθος καταλήξαμε να τα πάμε λίγο καλύτερα από αυτό που περιμέναμε, πράγμα που ήταν πολύ ενθαρρυντικό για εμάς.

-Ποια η άποψή σας για τον κόσμο των  social media; Μπορεί να βοηθήσει ένα νέο συγκρότημα να προωθήσει τη δουλειά του;

Steve Purcell:  Πιστεύω πως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα συγκροτήματα για να προσεγγίσουν το κοινό τους με μικρή έως καθόλου εμπλοκή από τρίτους. Ενώ στο παρελθόν μπορούσες να προσεγγίσεις το κοινό μόνο με διαφημίσεις ή με τη βοήθεια κάποιας εταιρίας, τώρα μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας , με σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα

-Μετά το δίσκο «State of Motion», κυκλοφορήσατε άλλα 2 κομμάτια, το  "Fuel the fire" και το «Southern Song

Steve Purcell: Αυτή τη φορά χρηματοδοτούμε μόνοι μας τη δουλειά μας, οπότε οι ώρες στο στούντιο είναι λίγο πιο σπάνιες από πριν.. Καταλάβαμε ότι θα ήταν καλύτερα να ηχογραφήσουμε ένα με δύο κομμάτια τη φορά και να τα κυκλοφορούμε κάθε ένα με δύο μήνες. Με αυτό τον τρόπο ενώ κυκλοφορούμε κάποια κομμάτια μπορούμε να ηχογραφούμε νέα για να τα κυκλοφορήσουμε στους επόμενους μήνες. Μόλις τελειώσαμε τη μίξη ενός τρίτου κομματιού που ελπίζουμε να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και σύντομα θα ξαναμπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε 3 με 4 ακόμα. Σκεφτήκαμε ότι είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο θα ξέρει ότι θα περιμένει 1-2 μήνες για νέα κομμάτια μας..

-Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Steve Purcell: Πριν λίγες μέρες είχαμε μία  live εμφάνιση στο Philli και μία στο Rutgers university. Επίσης έχουμε μία προγραμματισμένη εμφάνιση στις Saranac Thursdays στη Νέα Υόρκη, μία μεγάλη συναυλία στο  Arlene's Grocery στις 9 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη και κάποια άλλα πράγματα που ετοιμάζουμε για το φθινόπωρο, και πιθανώς μία μεγάλη συναυλία στο Giants Stadium, πράγμα που επιθυμούμε πάρα πολύ.

-Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας

Steve Purcell: Να κάνετε αυτό που αγαπάτε και σας κάνει χαρούμενους. Ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα και… rock on!!

Περισσότερες πληροφορίες για τους Audio Revival αναζητήστε στα εξής links:

Website : http://www.audiorevival.com/

Facebook page: https://www.facebook.com/AudioRevivalMusic?fref=ts

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε το 2014